درخواست مشاوره تحصیلی
جهت دریافت مشاوره تحصیلی لطفا
نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، رشته و مقطع تحصیلی خود را به
شماره واتساپ ۰۹۰۱۳۵۴۲۱۸۴
ارسال کنیدتا جلسه مشاوره برای شما تنظیم شود
جهت دریافت مشاوره تحصیلی لطفا
نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، رشته و مقطع تحصیلی خود را به
شماره واتساپ ۰۹۰۱۳۵۴۲۱۸۴
ارسال کنیدتا جلسه مشاوره برای شما تنظیم شود
مشاوره تحصیلی به زبان ساده یعنی ارائه اطلاعات لازم، مفید و کاربردی برای کسب موفقیت تحصیلی که برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار مهم می باشد. اهمیت مشاوره تحصیلی زمانی مشخص می شود که نتیجه کنکور اعلام می شود. زمانیکه شما به دلیل نداشتن اطلاعات لازم در زمینه مطالعه و یادگیری رتبه مناسبی کسب نمی کنید. زمانیکه دوستان شما با استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی همگام پلاس به نتایج مطلوب خود در کنکور می رسند. پس استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی همگام پلاس می تواند سکوی پرتاب شما در آزمون کنکور سراسری باشد.
مطابق با تعاریف فوق مشاور تحصیلی فردی است که به شما کمک می کند که مسیر موفقیت تحصیلی را اصولی طی کنید. بطور کلی وظیفه اصلی یک مشاور تحصیلی ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت یادگیری مخاطب می باشد. مشاور تحصیلی به منظور رسیدن به این هدف در فرایند مشاوره تحصیلی دانش آموزان باید به اصول ذیل توجه داشته باشد:
قبلا هم بارها و بارها به این مساله اشاره کرده ام که منابع مطالعاتی مناسب در روند پیشرفت تحصیلی دانش آموزان اثر بسیار زیادی دارد. منابع مطالعاتی باید متناسب با سطح علمی دانش آموز باشند. چرا که اگر پایه دانش آموز ضعیف باشد و منابع سطح بالا استفاده کند دچار ضعف و سرخوردگی می شود و اعتماد بنفس خود را از دست می دهد. و اگر منابع سطح پایین باشند حس یادگیری و غرور کاذب گریبان گیر دانش آموز می شود و نسبت به سطح علمی خود دچار اشتباه می شود. لذا در جلسات مشاوره باید حتما تحلیل و بررسی منابع برای دانش آموز انجام شود و منابع مطالعاتی متناسب با سطح دانش آموز به وی معرفی شود.
ارائه برنامه مطالعاتی به دانش آموزان یکی از وظایف روتین هر مشاور تحصیلی می باشد. البته برنامه مطالعاتی باید براساس توانایی و سطح علمی و تیپ شخصیتی دانش آموز تدوین شود. یعنی بعضی دانش آموزان نیاز دارند که کلیاتی درباره آنچه باید مطالعه کنند داشته باشند و بعضی دیگر نیاز به برنامه دقیق با زمانبندی مشخص دارند. پس یکی آیتم هایی که در جلسات مشاوره تحصیلی باید به آن پرداخته شود بحث برنامه مطالعاتی دانش آموزان می باشد.
بسیاری از دانش آموزان روش مطالعه مناسبی ندارند. البته دانش آموزان مقصر نیستند چرا که هیچوقت در هیچ کلاسی به آن ها مهارت مطالعه موثر آموزش داده نشده است. پس در مراحل اول مشاوره تحصیلی یکی از آموزش های خیلی مهم آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری موثر می باشد. از جمله آموزش های خیلی مهم این حوزه آموزش تندخوانی و تقویت حافظه می باشد.
علاوه بر بحث روش مطالعه و یادگیری موثر مشاور تحصیلی باید بصورت تفکیکی برای هر کدام از درس ها روش مطالعه خاص همان درس را به دانش آموز آموزش دهد. با یادگیری روش مطالعه هر درس، دانش آموز از سردرگمی و تشویش خارج می شود و میتواند هدفمندتر و دقیق تر مطالعه کنند.
از آنجایی که در کل سنوات تحصیلی دانش آموزان امتحانات بصورت تشریحی برگزار می شوند. لذا دانش آموزان روش های تست زنی در آزمون های چند گزینه ای را بلد نیستند. یکی از وظایف مشاور تحصیلی آموزش این روش ها به دانش آموز می باشد.
یک مشاور تحصیلی بطور پیوسته باید وضعیت تحصیلی و پیشرفت دانش آموز را رصد کند. و به تناسب شرایط راهکارهای مناسب برای رشد تحصیلی دانش آموز ارائه دهد. در واقع کنترل و نظارت اجرای برنامه ها توسط دانش آموز برعهده مشاور می باشد. در این ارزیابی ها دفتر برنامه ریزی، گزارش کار و ساعات مطالعه باید حتما بررسی شود.
یکی از مهم ترین وظایفی که یک مشاور تحصیلی تحلیل و ارزیابی کارنامه آزمون می باشد. با تحلیل کارنامه آزمون و بررسی درصدها و ترازها نقاط قوت و ضعف دانش آموزان مشخص می شود. و خدمات مشاوره تحصیلی خیلی دقیق تر و مناسب تر می توان ارائه شود.
در بخش قبل ۷ وظیفه اصلی یک مشاور تحصیلی را عنوان کردم. گاهی دانش آموزان و والدین انتظاراتی از مشاور تحصیلی دارند که اصلا معقول و منطقی نمی باشد. این انتظارات واقعا در حیطه وظایف و تخصص یک مشاور تحصیلی نیست. مثلا دانش آموز دچار اختلال شدید اضطراب و استرس است، یا اینکه دچار حملات پانیک می شود. در این شرایط بهتر است که مشاوران تحصیلی از نظام ارجاع استفاده کنند و دانش آموزان را به روانشناسان و متخصصین روانپزشکی ارجاع دهند تا تحت درمان قرار بگیرند.
یکی دیگر از انتظاراتی که بعضی خانواده ها از مشاوران تحصیلی دارند این است که مشاور تحصیلی ۲۴ ساعت فرزند آن ها را پایش کند و آن ها را شدیدا کنترل کند. یا اینکه صبح ها دانش آموز را از خواب بیدار کند!. مشاور تحصیلی نه زندان بان است که ۲۴ ساعت دانش آموز را کنترل کند نه دایه که به فرزند شما رسیدگی کند. قبلا عرض کردم مشاور تحصیلی وظیفه دارد راه و چاه مسیر موفقیت تحصیلی را به دانش آموز نشان دهد.
دنیای امروز مثل زمان ابن سینا نیست که یک نفر همه علوم را بداند و اشراف کامل داشته باشد. دلیل این مساله این است که حجم اطلاعات بسیار بسیار بالا می باشد. واقعا یک نفر از عهده یادگیری و تسلط روی این حجم از اطلاعات برنمی آید. پس بهتر است که برای کسب اطلاعات در زمینه هایی که اطلاعات کافی نداریم به مشاور مراجعه کنیم. مشاوره تحصیلی هم یک تخصص است و از این قاعده مستثنا نمی باشد. استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی ۴ مزیت اصلی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنم:
اطلاعاتی که مشاوران تحصیلی در اختیار دانش آموزان قرار می دهند را شاید بتوان در اینترنت پیدا کرد. اما تجربیات آن ها را هیچ کجا نمی توان پیدا کرد. اگر هر دانش آموز بخواهد در سال کنکور خود بدنبال یادگیری مباحث مشاوره ای برود شاید از مطالعه دروس اصلی باز بماند. تازه همانطور که گفتم فقط بخشی از اطلاعات را می تواند پیدا کند. در واقع اولین مزیت مشاوره تحصیلی همین صرف جویی در زمان جستجو می باشد.
هزینه خرید کتاب های کنکور و کلاس های کنکور آنقدر بالا می باشد که دانش آموزان نمی توانند همه کتاب های بازار را تهیه کنند. لذا یکی از مزیت های مشاوره تحصیلی صرفه جویی در هزینه ها می باشد. یک مشاور تحصیلی با تجربه می تواند توانایی دانش آموز خود را تحلیل کند و متناسب با توانایی او کتاب و منابع مطالعاتی معرفی کند.
یک مشاور تحصیلی دانش آموز را از مسیرهای درست یادگیری مطلع می کند و مانع از سعی و خطای بیش از حد می شود. این جلوگیری از آزمون و خطا همچنسن موجب صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.
مشاوره در دوران تحصیل به شما نظم و چارچوب درست مطالعه و یادگیری را آموزش می دهد. نظم ایجاد شده در امور دانش آموزان باعث افزایش بهره وری و کارایی می شود. نتیجه نهایی نظم و انضباط کسب نتایج مطلوب می باشد.
اگر دانش آموز در طی فرایندهای یادگیری و مطالعه برای کنکور دچار مساله باشد و نتایج مطلوب را کسب نکند قطعا مشاوره تحصیلی لازم است. چرا که باید مشکلات دانش آموز عارضه یابی و شناسایی شود. مشاوره کمک می کند که اقدامات عملی جهت رفع مشکلات موجود انجام شوند.
مشاوره تحصیلی تنها منحصر به دانش آموزان و کنکور سراسری نمی باشد. در کنکور تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد، دکتری، دستیاری، کنکورهای وزارت بهداشت و … هم می توان از مشاوره تحصیلی استفاده کرد. حتی کسانیکه تصمیم دارند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند بهتر است که با یک مشاور تحصیلی در این رابطه صحبت کنند. این گستردگی حوزه مشاوره تحصیلی به این دلیل است که روش های مطالعه و یادگیری، برنامه ریزی مطالعاتی و مباحثی از این دست همواره برای اهل علم و دانش مفید و کاربردی بوده است.
تمام مزایایی که در رابطه با مشاوره تحصیلی نوشتم با حضور یک مشاور تحصیلی مجرب در کنار شما محقق می شود. پس بمنظور صرفه جویی در زمان و هزینه، اجتناب از آزمون و خطا و پیدا کردن نظم و انضباط در امور تحصیلی و مطالعاتی شما حتما به یک مشاور تحصیلی نیاز دارید.
انتظار از مشاور تحصیلی باید در حیطه وظایف او باشد. قبلا به این وظایف پرداختم اما دوباره تکرار می کنم. مشاور تحصیلی باید منابع مناسب دانش آموزان را به آن ها معرفی کند، برنامه مطالعاتی مناسب با زمان و توانایی دانش آموزان را تدوین کند، تکنیک های مطالعه موثر را با دانش آموز آموزش دهد، روش مطالعه دروس مختلف را به دانش آموز آموزش دهد، در طول دوران مشاوره حتما وضعیت دانش آموز را پایش کند و در نهایت هم با تحلیل کارنامه آزمون نقاط قوت و ضعف دانش آموز را شناسایی کند و برای پیشرفت تحصیلی وی راهکار ارائه دهد.
مشاوره تحصیلی حضوری روتین ترین حالت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی بوده و هست. در این نوع مشاوره تحصیلی دانش آموز باید به محل مرکز مشاوره یا آموزشگاه مراجعه کند تا خدمات مشاوره تحصیلی به او ارائه شود. یکی از نکات مثبت مشاوره حضوری تعامل و ارتباطات بصری میان مشاور و متقاضی می باشد. این مساله برای بسیاری از متقاضیان اثرگذاری جلسات مشاوره را افزایش می دهد. تنها مساله منفی که در رابطه با مشاوره تحصیلی حضوری وجود دارد بحث اتلاف زمان رفت و آمد به مراکز مشاوره می باشد.
سال های سال است که مشاوره تحصیلی تلفنی توسط پشتیبان های موسسه کانون قلمچی به دانش آموزان ارائه می شود. پس از کانون قلمچی سایر موسسات آموزشی و کنکوری به این نوع مشاوره تمایل پیدا کردند. در حال حاضر تقریبا اکثر موسسات خدمات مشاوره تلفنی را به متقاضیان ارائه می دهند. مشاوره تحصیلی تلفنی هزینه و اتلاف زمان مشلوره حضوری را ندارد.
با رشد تکنولوژی، پیام رسان ها و بسترهای آنلاین برگزاری کلاس، مشاوره تحصیلی آنلاین هم باب شده است. مشاوره تحصیلی آنلاین ترکیبی از دو روش مشاوره حضوری و تلفنی است. یعنی مشاور و متقاضی طی یک تماس تصویری با هم ارتباط می گیرند و جلسه مشاوره را برگزار می کنند. در شرایط کنکور بنظرم بهترین روش برگزاری یک جلسه مشاوره تحصیلی بصورت آنلاین می باشد. چرا که هم بحث تعاملات بصری را دارد هم اتلاف زمان و هزینه کمتری نسبت به روش حضوری دارد.